Ünnepi teríték karácsonyi étkészlettel, gyertyákkal.

0 comments | Írta szerző: Loft & Vintage

Fotó forrása: Libby Penner on Unsplash

 

HANGOLÓDJUNK A KÖZELGŐ ÜNNEPRE GYÖNYÖRŰ, AUTENTIKUS KARÁCSONYI ÉTKÉSZLETEKKEL! 

 

Az év talán legszebb, legmeghittebb napjai a karácsony ünnepéhez kapcsolódnak. Miért is ne készülnénk már hetekkel, akár hónapokkal is korábban, hogy mire elérkeznek a várva várt, jeles napok, addigra már minden tökéletes legyen, még az ünnepi asztal is. Ehhez pedig a dekoráció és a hangulatos fények mellett elengedhetetlen kellék a gyönyörű karácsonyi étkészlet! Cikkünkben most ehhez adunk ötleteket: Íme, 10 gyönyörű autentikus szett, melyekből jó, ha több darabbal is rendelkezünk, hogy valóban az alkalomhoz illő, ünnepi teríték fogadja majd minden vendégünket!

A várakozás örömét sok mindennel fokozhatjuk: szépséges kiegészítőkkel, meghitt fényekkel és színekkel, stílusos dekorációkkal. Napjainkban egyre erőteljesebb az ünnepvárás, azaz az advent időszaka: sokan már jóval előbb elkezdik beszerezni a hangulatos kellékeket, dekorációt. Ez lehet egy szép lámpafüzér, gyertyák, mécsesek, néhány új dísz a lakásba, és természetesen egy új karácsonyi mintás étkészlet.

Karácsony ünnepére pedig már teljes díszbe öltöztetjük otthonunkat - persze, hogy az ünnepi asztalt is szeretnénk teljes pompájában látni!

A karácsony az év kiemelt napja, legnagyobb ünnepünk, melynek egyik fénypontja a családdal elköltött karácsonyi vacsora. Erre az estére készülünk a legtöbbet, így nem mindegy, hogy a karácsonyi teríték milyen! Sokunk számára alapvető, hogy e jeles napokon az ünnephez méltó, kizárólag az ünnepek idején előkerülő, kifejezetten karácsonyi porcelán étkészlet kerüljön asztalunkra.

Karácsonyi ünnepi teríték az étkezőasztalon.

Fotó forrása: WWW PROD on Unsplash

Fontos szempont az is, hogy a dekorációval, a karácsonyfa díszítésével összhangban legyen a teríték színvilága. Ilyenkor az sem baj, ha sok: nyugodtan essünk túlzásokba, nem túlzó, ha gazdagon díszítünk, dekorálunk. Teremtsük meg legalább most a bőség zavarát, dúskáljunk a finomságokban, és a hozzájuk méltó, szépséges ünnepi étkészletek páratlanul gazdag minta- és színvilágában.

A piros és a bordó ilyenkor egyértelműen telitalálat, ahogy a fenyőzöld, az arany vagy az ezüst is tipikusan a karácsony színei. Minták közül is vannak kifejezetten az ünnephez kapcsolódó motívumok, melyekre ilyenkor igazán jól esik ránézni. Elmerengeni akár egy karácsonyi étkészlet, egy tányér vagy teás bögre szépségén, hisz ilyenkor talán egy kicsit több időnk is jut - jó esetben - a merengésre, álmodozásra. 

Ha szeretnél Te is igazán az Ünnephez illő, gyönyörű terített asztalt, akkor tarts velünk, hiszen most megmutatjuk neked a legújabb karácsonyi teríték családokat, melyekkel a ünnephez méltó lehet minden terített asztal!

AZ EASY LIFE 'NUTCRACKERS' KOLLEKCIÓJÁT KLASSZIKUS KARÁCSONYI MESÉNK BÁJOS FIGURÁI IHLETTÉK

  • Az Easy Life diőtörős karácsonyi étkészlete.Fotó forrása: Easy Life
  • Ha Te is szereted a klasszikus karácsonyi történeteket, és akár századjára is megnézted a TV-ben vagy a színházban a nagyival a Diótörő meséjét, akkor bizonyára ez a mesés hangulatú, szépséges ünnepi étkészlet is rabul ejt majd. A jópofa, bájos mesefigurák rajzolt alakjai az ünnepi étkészlet valamennyi darabján feltűnnek: a bögréken, kínáló tálcákon vezérmotívumként, a nagyobb süteménytálcán és a hozzá csatlakozó kistányérokon pedig körben, sormintaként is díszítve azokat.

  • AZ EASY LIFE 'POLAR EXPRESS' KOLLEKCIÓT SZINTÉN A RÉGMÚLT KARÁCSONYOK MESÉI ÉS VARÁZSLATAI INSPIRÁLTÁK

  • Az Easy Life Polar Express karácsonyi étkészlet kollekciója.
  • Fotó forrása: Easy Life

    Chris Van Allsburg (a jól ismert Jumanji alkotója) által írt és illusztrált gyermekkönyvével még Mikulás Expressz néven találkozhattunk. A benne lévő elbeszéléseket ma már széles körben a kisgyermekek klasszikus karácsonyi történetének tekintik, melyből aztán film is készült: ez lett a Polar Expressz, melyben egy kisfiú karácsony előestéjén felszáll egy titokzatos vonatra, a Mikulás Expressz járatára, és a Mikulás neki adja a legelső ajándékot. Választhatna bármit, amit csak akar - ám ő csupán egyetlen csengettyűt kér a Mikulás szánjáról. Az ezüst száncsengő bájos csilingelését csak az hallhatja, aki valóban hisz a Mikulásban és a karácsony csodájában. A mese misztikus hangulatát, gyermekeink ragyogó arcát pedig mi is újra felidézhetjük bármelyik karácsonyi vacsorán vagy közös családi ebéden ezzel a kedves karácsonyi étkészlettel, melynek minden egyes darabjait a történet kulcsfigurái és vezérmotívumai (a vonatok, mozdonyok, órák, Mikulás portrék, óriás zoknik, és persze a szán) díszítik. Ezek a minták a nagyobb tányérokon és tálcákon középen, és az edények szélein sormintában is megjelennek, a kisebb darabokon pedig inkább a középső elem dominál, egy egyszerűbb, de színében hozzá illő sorminta díszítővel. 

  • A MESERAJONGÓKNAK KEDVEZVE AZ EASY LIFE ELŐRUKKOLT EGY MÉG LÁTVÁNYOSABB, MÉG SZÍNESEBB 'VINTAGE NUTCRACKERS' NÉVRE HALLGATÓ KARÁCSONYI ÉTKÉSZLETTEL IS

  • Diótörő mintás karácsonyi étkészlet ünnepi asztalon.
  • Fotó forrása: Easy Life

  • A Diótörő meséjét talán senkinek sem kell bemutatnunk - ám ezt a mesés ünnepi étkészlet kollekciót nagyon is, hiszen ilyen szépen megfestett figurákkal, ilyen ragyogó színekkel, ilyen mesebeli hangulattal nemigen találkozhatsz a mai ünnepi terítékek felhozatalában. Előkerül a piros-zöld mintás kockás abrosz otthonos hangulata, a bájos mesefigurák, kürtök, csillagok, színes nyalókák, fenyőágak… egész egyszerűen itt együtt van minden, ami csak a karácsonyhoz kapcsolódik! Érdemes megnézni a Diótörő figuráinak gyönyörű színeit, részletgazdag kidolgozottságát - ugye, milyen mesés minden egyes darab?

  • A LETISZTULTABB, MODERNEBB ÍZLÉSŰEK SZÁMÁRA A KARÁCSONYI FÉNYEK MEGHITT LÁTVÁNYA BONTAKOZIK KI AZ EASY LIFE 'CHRISTMAS LIGHTS' KOLLEKCIÓVAL

  • Arany díszítésű fehér porcelán karácsonyi étkészlet Christmas Lights.
  • Fotó forrása: Easy Life

  • A hófehér és az arany találkozása igazán magával ragadó, ez az angyali harmónia már önmagában is páratlan - hát még ha mindez egy gyönyörű karácsonyi mintás étkészlet finom szépségével találkozik! A legegyszerűbb minták, a legfinomabb vonalvezetés, és a lehető legszolidabb, finoman megrajzolt egyszínű minta teszi elegánssá és kelően letisztulttá ezt a gyönyörű ünnepi kollekciót, melyhez egyértelműen arany színű étkészlet és dekoráció dukál. Ám, ha jobban szemügyre vesszük: ennek az étkészletnek a kisebb, fenyőfa és csillag formákat megjelenítő mártásos, vagy savanyúságos tálkái már önmagukban is felérnek egy-egy szép dekorációval - főleg, ha sötét árnyalatú, vagy bordó terítővel emeljük ki angyali szépségüket.

  • AZ EASY LIFE CHRISTMAS MELODY KARÁCSONYI ÉTKÉSZLETET FINOM LELKŰ ROMANTIKUSOKNAK AJÁNLJUK

  • Christmas Melody karácsonyi porcelán teríték.
  • Fotó forrása: Easy Life

    A feldíszített fenyőágak, az alma, a narancs, a piros mikulásvirág elmaradhatatlan szimbólumai és dekorációs kiegészítői az ünnepnek… melynek napjait legszívesebben egy romantikus, gyertyafénnyel megtöltött mesebeli erdei kuckóban vészelnénk át talán a legszívesebben - a nagyváros nyüzsgő zajai és a sokasodó év végi teendőink terhei alól menekülve. A mesebeli erdei kunyhóban és annak környékén - mint a mesebeli Öreg néne - mi is csak egy - két kedves őzikével találkoznánk talán, majd összebújva, meghitten kedvesünkkel a lobogó lánggal égő csodás kandalló előtt pihennénk ki az év fáradalmait. 

    Nos, ha ilyen meghitt ünnepre az év végi hajrában és a nyüzsgő családi forgatagban nem is lesz lehetőségünk, de meghitt hangulatát, álomszerű báját felidézhetjük ezzel a kedves karácsonyi porcelán étkészlettel, melynek tervezésekor valóban mindenre gondoltak a gyártók: a klasszikus nagytányér-kistányér, leveses tányér mellé a számos kínáló tál, süteményes tálca, mártásos, desszertes tálka mellé még egy mesés porcelán foglalatú karácsonyi mintás evőeszköz készlet is készült!

  • NOTÓRIUS NOSZTALGIÁZÓKNAK, KÉPESLAP GYŰJTŐKNEK, KARÁCSONY-IMÁDÓKNAK KÉSZÜLT AZ EASY LIFE 'CHRISTMAS MEMORIES' KOLLEKCIÓJA, A KARÁCSONY VALAMENNYI EMLÉKÉVEL ÉS MOTÍVUMÁVAL

  • Mikulás mintás klasszikus karácsonyi porcelán étkészlet Christmas Memories.
  • Fotó forrása: Easy Life

    Ha igazi karácsony-fanok vagyunk, akkor a csillag formát, az ajándékkísérő kártyákat és a fenyőágakat bizonyára sosem hagyjuk le még a csomagolásról sem! Ami pedig az ünnepi asztalt illeti: a karácsonyi porcelán étkészlet megléte számunkra alapvető, sőt, még az ültetőkártyákra is gondol a gondos háziasszony. Éppúgy, mint az Easy Life tervezője is ennek a klasszikus, karácsonyi momentumokat megidéző ünnepi étkészletnek a megtervezésekor, ahol a bordó egyértelműen telitalálat, a zöld és a hófehér pedig remek kiegészítője a tipikus karácsonyi színvilágnak, melynek mintái is a régi ünnepek varázsát, nagyszüleink karácsonyait idézik -  a régi képeslapok, karácsonyi üdvözlőkártyák hangulatában és stílusvilágában megjelenítve.

  • A KARÁCSONY CSODÁLATOS SZÍNEI ÉS A NAGYMAMA CSIPKETERÍTŐI ELEVENEDNEK MEG MODERN HANGULATBAN AZ EASY LIFE CHRISTMAS WONDERLAND KARÁCSONYI ÉTKÉSZLET KOLLEKCIÓJÁBAN

  • Christmas wonderland geomtrikus mintázatú karácsonyi porcelán étkészlet.
  • Fotó forrása: Easy Life

  • A hófehér és a piros színkombinációja szintúgy nagy ünnepi klasszikus, s amellett hogy egy tipikus karácsonyi színtársításról van szó - melyben a fehér az angyali tisztaság, a lélek, valamint a friss, ropogós hó színe, s mellé gyönyörű kontrasztot alkot a szeretet, az alma, a mikulásvirág vörös árnyalata - melyek ketten együtt magában hordozzák a kifinomultság és az ünnepélyesség ígéretét. A mikulásvirág mintájú terítő, a fenyőág az asztalon, vagy a hajlított cukorkapálcák piros-fehér csíkos látványa - akárcsak a korabeli mesék hőlégballonjai - mind-mind csodálatos, mesebeli karácsonyi emlékeket idéznek a dekoratív  karácsonyi étkészlet mintáin.  

  • JÁTÉKOS KEDVŰ SÜTIIMÁDÓKNAK KÉSZÜLT A KEDVES, KLASSZIKUS “MÉZI” SÜTI FORMÁIVAL DÍSZÍTETT BOHÓKÁS 'GINGERBREAD' KARÁCSONYI ÉTKÉSZLET KOLLEKCIÓ - SZINTÉN AZ EASY LIFE KREATÍV TERVEZŐITŐL

  • Mézeskalács és süti mintás karácsonyi porcelán étkészlet.
  • Fotó forrása: Easy Life

    Ez a vidám hangulatú, sötét tónusú, modern ünnepi étkészlet még a legfiatalabbak szívéhez is utat talál! Ha szereteted mézit, és persze az egész konyhát belengő, fahéjas-szegfűszeges gyömbéres karácsonyi illatokat, és kedvenc időtöltésed a mézes sütik díszítése, dekorálása egy jó tea mellett a családdal vagy a barátnőkkel - nos, akkor számodra igazán autentikus választás lehet az Easy Life Gingerbread karácsonyi mintás étkészlet, melyet inkább a délutáni családi vagy barátokkal eltöltött vidám teázós-kávézós programokhoz ajánlunk. Olyannyira, hogy a kávés - és teás bögrék, sütis tányérok mellé még két különböző féle süteménytartó díszdobozt is kínál a gyártó ebben a bohókás, kedves ünnepi kollekcióban!

  • A 'RUSTIC MERRY CHRISTMAS' NÉVRE HALLGATÓ KOLLEKCIÓVAL IGAZI VIDÉKIES HANGULATÚ, RUSZTIKUS KARÁCSONYI HANGULATOT HOZHATUNK AZ ÜNNEPI ASZTALRA

  • Népies, vidékies mintázatú piros fehér karácsonyi étkészlet kollekció.
  • Fotó forrása: Loft&Vintage

    A piros bogyós termésekkel, fenyőággal, dobozokkal - melyek nem csak az ünnepi dekorációban, hanem e kedves, rusztikus karácsonyi étkészlet szépséges darabjain is találkozhatsz: ha igazi természet rajongó vagy, akinek az ünnepi teríték sem a csillogásról, hanem inkább a természet kincseiről szól, akkor felidézheted ezt a romantikus, vidéki hangulatú, természetes miliőt ezzel a szép karácsonyi étkészlettel és néhány rusztikus, natúr anyagból készült kiegészítővel, az eleganciát pedig bízd a mély tónusú terítőkre és az arany vagy ezüst színű ünnepi evőeszközökre!

  • A ’RUSTIC HOLLY CHRISTMAS’ ÜNNEPI ÉTKÉSZLET AZ ERDŐ ÉS A FENYVESEK HANGULATÁT MÁR EGY MODERNEBB KÉPI KÖRNYEZETBEN ÁBRÁZOLJA

  • Modern, erdei akvarell mintás karácsonyi étkészlet kollekció.
  • Fotó forrása: Loft&Vintage

     

    Bájos erdei tájkép, finom akvarell festmény mintái díszítik ezeket a modern ünnepi tányérokat, tálkákat és csészéket, melyeket inkább a téli hangulat jellemez - így e karácsonyi étkészlet nagy előnye, hogy már novemberben, de még januárban is bármely jeles családi ünnepen, vagy egy szépen megterített vasárnapi ebédhez előveheted. Egy rusztikus fa asztal, de egy ezüst szálakkal szőtt karácsonyi terítő éppúgy illik hozzá, a modern, szarvasokkal és fenyőfákkal díszített téli táj pedig mindenkit rabul ejt majd - nem csak a karácsonyi ünnepi asztal mellett, hanem egész télen bármikor, ha szeretnéd…


    Mesés karácsonyi étkészletek, ünnepi kollekciók bemutatásának végére értünk - már csak azt kell eldöntened, hogy neked melyik lett a kedvenced, melyikkel tudnád leginkább megteremteni a ti otthonokban a meghitt, ünnepi hangulatot?

                                                                                                                                         

    Szeretnél a bemutatott étkészletekről kérdezni valamit, vagy tanácsra van szükséged? Írj nekünk a shop@loftandvintage.hu címre, vagy küldd el a "KARÁCSONYI ÉTKÉSZLET" üzenetet SMS-ben a +36 30 400477 telefonszámra, személyre szabott konzultációért, és mi felhívunk. Szívesen segítünk!

    HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

    HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

    Közzététel előtt minden hozzászólást ellenőrzünk!