Élethű műnövényekkel berendezett modern lakásbelső.

0 comments | Írta szerző: Loft & Vintage

Fotó forrása: Spacejoy on Unsplash

 

APRÓ VIRÁGOKTÓL AZ ÓRIÁS PÁLMÁKIG:

ÉLETHŰ MŰNÖVÉNYEK A LEGIGÉNYESEBB ENTERIŐRÖKBE IS!

Oh, nekünk ez nem járható út: nálunk túl sötét ehhez a belső tér, ablaktalan a fürdőszoba is - pedig mennyire jól mutatna az új csempe mellett egy kisebb oázis! Szívesen vásárolnék szép zöld szobanövényeket az otthonomba, de a mindennapi, állandó rohanásban elfelejtek locsolni, egyszerűen képtelen vagyok gondoskodni a virágokról… Ha neked is ismerősek a fenti kifogások, akkor jól figyelj! Álomszép, modern, a valódit is meghazudtoló “real touch” műnövények segítségével a Te otthonod, irodád, fürdőd vagy konyhád élettereiben is lélegzetelállító oázist, bájos virágözönt, üde, természetes hangulatot teremthetsz!


Az élethű műnövények segítségével még egy ablaktalan, LED-fényekkel kialakított kortárs fürdőszoba enteriőr is pompás zöld oázissá válhat, méghozzá anélkül, hogy neked kelljen gondoskodnod növényeid szépségéről. 

Hiszen az igényes, minőségi műnövény dekoráció bármely fajtája tökéletes azoknak, akik nem tudnak elegendő napfényt, vagy elegendő gondoskodást biztosítani szobanövényeik számára. 

Ezek a mesés mesterséges műfák - és bokrok, virágok pedig nem kérnek tőled semmit: sem azt, hogy vizet adj nekik, sem pedig azt, hogy hozzáértő szemmel válaszd ki a helyüket. Egyszerűen csak helyezd oda, ahol a leginkább tetszik, és gyönyörködj hosszú-hosszú ideig a hibátlan látványban!Fotó forrása: Freepik

  • A CSEREPES MŰNÖVÉNYEK MA MÁR ELKÉPESZTŐEN ÉLETHŰ MÁSAI A VALÓDIAKNAK!

   • A beltéri növénydekorációk elengedhetetlen részei lakásunknak. Aki ma belső terekbe keres szobanövény dekorációt, dönthet a valódi, sok gondosodást és odafigyelést igénylő, de élő természetes növények, vagy az igényes, élethű, sőt már tapintásra is valósághű  “real touch” műnövények mellett. Mindegyik esetben a természet friss, energiáját, nyugtató, kellemes hangulatát hozhatjuk be növénydekorációinkkal a négy fal közé.

    A cserepes műnövényeknek két főbb fajtája ismert: a sima cserepes vagy a díszkaspós, igényesebb változat.

    A legtöbb műnövény dekoráció ugyanis egy gyári műanyag kaspóban érkezik meg hozzád, melyet már csak egy szép, az otthonod stílusához és színvilágához illő díszkaspóba kell bele állítanod. 

    Léteznek azonban azonban olyanok is - ha nem szeretnél még a kaspó beszerzésével sem külön foglalkozni - melyek már eleve egy díszkaspóba kerülnek a gyártás során, és ezzel együtt érkeznek meg majd hozzád is. Nyilván ezek a fajták kicsit drágábbak is, de cserébe nagyon igényesek, színvonalasak.

     

    Fotó forrása: Loft&Vintage

   • SOHA NEM HERVADÓ VIRÁGÖZÖN AZ OTTHONUNKBAN?

   • Lehetséges! Természetesen nem csak a zöld szobanövények, hanem a virágzó szépségek között is akadhat kedvedre való: szétnézhetsz a virágos élethű műnövények között is, ha szereted a tearózsát, a szépséges lepke orchideát - ám az valamiért sosem akart eddig megmaradni nálad. Nos, bennük biztosan nem fogsz csalódni: ez a friss és üde műnövény dekoráció éppúgy ontja majd neked dús virágait a nappali polcán, a TV-állványon is, mint a világos konyha ablakban!

    Fotó forrása: Loft&Vintage

    A cserepes műnövények kisebb és nagyobb méretekben is léteznek: az egészen pici kis cserepeseket  íróasztalodon vagy aprócska polcokon, konyhában helyezheted el. Ablakpárkányokon jól mutat a gyöngyike, a levendula, vagy egy csokor pompás gyöngyvirág. Húsvétra is mindig elő tudod majd venni a friss tulipáncsokrodat, anélkül, hogy a nagyi kertjét kellett volna megdézsmálnod hozzá. 

    Ha pedig egy nagyobb méretű művirág dekoráció mellett döntenél, akkor az örök rózsák és orchideák szebbnél szebb változatai csábítanak majd, ha a nagyobb cserepes műnövények között nézelődsz. 

    Az élethű művirágok ugyan nem illatoznak majd úgy, mint a valódiak, de a “real touch” műnövények egyedülálló szépsége, és gondozásmentes kényelme kárpótolni fog majd az illat élményért. 

    Ha pedig illatra is vágysz, akkor neked készültek a híres, valódi rózsa parfümös lakásillatosítók, a világhírű Côte Noire márka Luxury Rose kollekciója, ahol a kézi készítésű “Real touch” rózsakompozíciók valódi rózsaillattal kaphatók, amit egy parfümből utánadagolhatsz, amikor csak szeretnéd! Nagyon tartós - a diffúzoroknál tartósabb - az illatuk. A díszdobozos, fém címeres, üvegvázás kompozíciók pedig már valóban a luxus kategóriába tartoznak, így ajándéknak is tökéletesek!

    PÁFRÁNY CSERJE, JUKKA PÁLMA ÉS FIKUSZ CSERJE

    Fotó forrása: Loft&Vintage

    DEKORÁLJ FŰVEL, FÁVAL, CSERJÉVEL!

    Napjaink belsőépítészete egyre inkább a természet, és a természethű megoldások felé mozdul. Hódít a trópusi (tropical) stílus:  bútorszöveteken, tapétákon, kiegészítőkön - a rattanok, natúr anyagok pedig leginkább a lámpákon és bútorokon jelennek meg. Nem véletlen a fa hatású textúrák, rattanok és sizal elemek, vagy a kövek mintázatának töretlen népszerűsége - ahogyan a zöld élő növények, a különböző méretű és fajtájú szobanövények is újra hatalmas trenddé váltak. 

    Persze, nem mindenki tudja nevelni otthonában vagy munkahelyi környezetében az élő növényeket: vagy azért, mert a fényviszonyok nem teszik lehetővé, vagy egész egyszerűen csak azért, mert még egy kaktusz is elszáradna náluk… és ne feledkezzünk meg a férfiakról sem :)

    Ha nálad is hasonló a helyzet, ám nem szívesen mondanál le arról az üdítő frissességről, amit a növények látványa hozhat az otthonodba vagy az irodád belső tereibe - nos, akkor a gyönyörű, élethű műnövények sokféleségét éppen neked találták ki!

    Ha nem szereted a pálmákat, és a dzsungelhatás helyett inkább egy finomabb, keleties, japandi stílus felé mennél el, akkor választhatsz az egyéb fa fajták közül is. A szebbnél szebb, klasszikus és távol-keleti stílusú műfák és -bokrok igazán élethűek, hotel-színvonalat képviselnek. Ezek az élethű, vagy akár “real touch” műnövények a legigényesebb kortárs enteriőrökben is helytállnak: a különböző bambusz és műfű dekorációk, a függeszthető műnövények igazán friss és életteli látványt kölcsönöznek belső tereinknek. 

     BANÁNFA, ARECA PÁLMA ÉS ARANYPÁLMA

     https://cdn.shopify.com/s/files/1/0037/1320/4273/files/loftandvintage-lakberendezes-blog-elethu-munovenyek-1-aranypalma-bananfa-arecapalma.jpg?v=1665260221

     Fotó forrása: Loft&Vintage

     HOZZUK VISSZA A NYÁR FELHŐTLEN ÉLETÉRZÉSÉT TRENDI PÁLMÁKKAL!

      A legnépszerűbb műnövények kétségkívül a fák, azon belül is a pálmafélék!  Ezek a pálmák örökzöldek lesznek még nálunk is - akár a kertbe, teraszra, akár a nappaliba szeretnél becsempészni egy kis vidám, napfényes nyári hangulatot! 

      Ha Te is a napjainkban egyik legnépszerűbb trópusi pálma-őrület lakberendezési trendjének jegyében dekorálnál: ezek az élethű műnövény dekorációk gyönyörűen illenek a kellemes, meghitt esti fényekhez is, de a napfényes medence partján is igazán autentikus látványt nyújtanak.  

      Ha nagyobb, méretesebb növénydekorációban gondolkodtok egy üres sarokba, a kanapé vagy a kandalló mellé, akkor a szépséges pálmafák, nagylevelű dekoratív könnyező pálmák, jukkapálmák ideálisak lehetnek.

      Ha pedig a teraszra, a télikertbe, vagy egy tágas, elegáns nappaliba szeretnél egy látványos szépséget, akkor akár egy óriás datolyapálmát, legyezőpálmát is beszerezhetsz a ma már egészen élethű műnövények gazdag forma-, fajta- és méret választékából.

      Ha pedig kisebb térbe keresel műnövényt, akkor a kisebb műfák és -bokrok között érdemes keresgélned. Léteznek ugyanis kisebb cikász pálmák, areca pálmák, agavék, páfrányok, fikusz cserjék, továbbá kisebb méretű filodendronok is széles választékban elérhetők ma már az üzletekben. 

      Bokrok, cserjék közül az agavék, táró bokrok és a ciprusok is gyönyörű mediterrán hangulatot varázsolhatnak.

      ÓRIÁS OLÍVA FA ÉS FUKSZIA CSERJE

      Fotó forrása: Loft&Vintage

      A fuksziák, és a mediterrán olíva fák is nagyon közkedveltek: ezek is sok méretben elérhetők, a kicsi mérettől egészen az óriás, 3 méteres magasságig kaphatók, egyenes avagy elágazó, rusztikus, göcsörtös törzzsel, és akár gyümölcsökkel teli ágakkal is léteznek ezek a különösen igényes, elegáns szállodák fogadó tereibe is tökéletesen beleillő műnövény dekorációk. 

      BONSAI MŰNÖVÉNYEK KÜLÖNBÖZŐ MÉRETBEN

      Fotó forrása: Loft&Vintage

      Az egzotikus japán stílushoz, vagy a belőle és a skandináv látványból ötvöződött japandi enteriőr stílusokhoz pedig mi más illene leginkább, mint a szépséges bonsai növénydekorációk!

      Az élethű műnövények között természetesen bonsai fákkal is találkozhattok, méghozzá több különböző méretben: a kisebb, 40 cm magasságtól egészen az óriás, 2 méteres változatokig. 

      Természetesen ezek árban is nagyon változóak:  a különösen élethű, festett törzsű szépségekért már mélyebben a tárcába kell nyúlni, illetve akadnak belőlük egészen művészi, óriás példányok is, ha valami igazán nagyszabású látványt szeretnél - akár olyan nívós helyekre, mint például egy üveges átrium, vagy egy elegáns étterem, hotel központi dekorációs eleme. A megfelelő megvilágítással párosítva nyugodtan mondhatjuk, hogy ezek már a luxus kategória igényszintjét is maximálisan kielégítik.

      Bármelyik változat mellett is döntötök majd, az élethű műnövények sok előnyt, és könnyebbséget tartogatnak a számotokra.

       És hogy milyen érvek szólnak még a műnövények mellett? 

        Nos,  az élethű műnövények a valódit meghazudtoló szépsége, állandó frissessége rengeteg szabadidővel és kényelemmel ajándékoz meg minket nap mint nap!

        Vagyis, ha anélkül szeretnéd élőbbé, otthonosabbá, és frissebbé varázsolni környezetedet, hogy vállalnod kellene azt a felelősséget, ami az élő növények hozzáértő gondozásával, a velük való bíbelődéssel jár - akkor dönthetsz ma már az élethű műnövények mellett is.

        Ez egy tudatos, kényelmes, hosszú távú befektetés lehet az otthonotok vagy üzlethelyiségetek hangulatos berendezéséhez.

        A műnövények pedig amellett, hogy hosszú ideig szépek maradnak, a lakásban bárhová elhelyezhetők, nem köti őket a helyiség benapozottsága, sem hőmérsékleti - vagy páratartalom igény.

        TÉRELVÁLASZTÓ MŰFŰ- ÉS BAMBUSZ, FÜGGESZTEHTŐ MŰNÖVÉNY DEKORÁCIÓ


        Fotó forrása: Loft&Vintage


        Egyik legfőbb előnyük, hogy oda tervezed be őket, és annyi fajtát, ahová és amennyit csak szeretnél: nem kell figyelni az éppen aktuális pálmafajta fény - és vízigényeit, a más növényekkel való alkalmazkodóképességét, ha éppen csoportosan szeretnéd elrendezni őket, mint egy kisebb oázist. 

        És végül még egy fontos érv, ami a műnövények mellett szól: 

        Egy műpálma nem fogja kinőni a helyét sosem: nem kell fájó szívvel túladnod majd rajta, mert a gyönyörű fikuszod, filodendronod már túlnőtte a nappalitokat. Gondozásuk sem igényel majd erőfeszítést - időnként egy kis nedves portörlés persze nem árt, hogy leveleik mindig fényesen ragyogjanak! 

        Az élethű, “real touch” műnövények már egészen úgy néznek ki, mint a valódiak: bizonyos távolságból ugyan senki meg nem mondaná meg róluk, hogy nem élők. 

        Ide kattintva megtekintheted a Loft & Vintage teljes dekornövény kínálatát!

                                                                                                                                             

        Szeretnél a műnövényekről kérdezni valamit, vagy tanácsra van szükséged? Írj nekünk a shop@loftandvintage.hu címre, vagy küldd el a "MŰNÖVÉNY" üzenetet SMS-ben a +36 30 400477 telefonszámra, személyre szabott konzultációért, és mi felhívunk. Szívesen segítünk!

        HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

        HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

        Közzététel előtt minden hozzászólást ellenőrzünk!