NATÚR

Ebben az esetben a bútor nem kapott semmilyen felületkezelést, azaz nincs festve, nincs lakkozva, csak finomra, véglegesre csiszolták. Leginkább azok számára alkalmas, akik később saját maguk szeretnék lefesteni.

WAXOLÁS - FENYŐ ÉS TÖLGY FELÜLETEKRE

Avagy viaszolás. Ez a legmelegebb tónust eredményező felületkezelés, amelyet az Egyesült Királyságból származó prémium minőségű viasszal állítanak elő. A viaszos kezelés megőrzi a fa természetes megjelenését, és amellett, hogy a legtöbb színnel/árnyalattal kompatibilis, a régi idők emlékeit idézi fel az így elkészített bútorokon. Fenyőfán és tölgyfán is alkalmazható. Mivel a viasz nem szívódik be mélyen a felületbe, hanem inkább bevonatot képez rajta, így a felület nem annyira ellenálló, mint pácolt és lakkozott felületek. Továbbá olyan bútorokhoz ajánljuk, ahol a bútor nem kap vizet.

PÁCOLÁS & LAKKOZÁS - FENYŐ

A puhafák esetében gyakran használnak pácot, mert kiemeli a fa természetes szerkezetét, illetve megszínezi a felületet. Valójában pozitív-negatív pácoknak is nevezik őket, mert a fa lágy (pozitív) részeit impregnálják, megszínezve ezeket a részeket, és nem tapadnak meg annyira a kemény (negatív) struktúrákon. Ez egy összetett eljárás, amely gondos előkészítést igényel. Az előkészített csiszolt felületre kerül a pác, amely száradás után könnyen csiszolható és végső rétegként a festett részeket lakkréteggel fedik be. A végeredmény egy különleges és ellenálló felület, amely kiemeli a fa természetes szerkezetét, emellett ezek a felületek alkalmasak vizes helyiségekben való felhasználásra is.

LAKKOZÁS - TÖLGY

Ez egy összetett eljárás, amely gondos előkészítést igényel. Az előkészített csiszolt felületre kerül a pác, amely száradás után könnyen csiszolható és végső rétegként a festett részeket lakkréteggel fedik be. A végeredmény egy különleges és ellenálló felület, amely kiemeli a fa természetes szerkezetét, emellett ezek a felületek alkalmasak vizes helyiségekben való felhasználásra is. A lakkozást is tartalmazó felületek természetesen keményebbek, ellenállóbbak, és a lakkréteg hatására selymes tapintású, gyönyörű félmatt felület a végeredmény.

OLAJOZÁS - TÖLGY

Ezeknél a felületeknél a végső felületkezelés egy természetes bázisú növényi olaj, így ezek a felületek mattabbak, mint a lakkal kezelt felületek, és az olaj pigmentjei hatására elegáns, halvány színárnyalatok jönnek létre. Joggal mondhatjuk, ezek igazán természetes felületek.

FESTÉS & ANTIK HATÁSÚ FESTÉS - FENYŐ

Ez a legnépszerűbb felületkezelés, és nem véletlenül, mert a legmodernebb technológia segítségével a felületeket kétszer festik (szórják), így szép selyemfényűek, simák és finomak lesznek, ugyanakkor alatta nagyon diszkréten még mindig látszódik a fa struktúrája. Kizárólag környezetbarát, vízbázisú festékeket használunk, így gyerekszobákba is bátran lehet választani őket. A színpaletta számtalan árnyalatot tartalmaz, a klasszikus, pasztellszínektől az elegánson át a legélénkebb és energikusabb árnyalatokig. Csak fenyőfán alkalmazható! Antik hatású festés: a festés kategória bármelyik színe lehet antikolt is, finoman koptatott élekkel. Ez az eljárás magában foglalja a bútor festését a kívánt színre, amelyet egy speciális, kizárólag kézzel végzett eljárás követ, melynek során az elemek éleit finoman megkoptatják, amíg a fa természetes színe - illetve színkódtól függően az alapozó színe - nagyon finoman meg nem jelenik. Az antikolás a bútoroknak vintage hatást; használt, nagyon kellemes, patinás megjelenést kölcsönöz. Jelölni egy "A" betűjelzéssel jelölheti a választott szín kódjában. Például: P008A. Csak fenyőfán alkalmazható!

KÉTRÉTEGŰ ANTIKOLT FESTÉS - FENYŐ

Ez a felületkezelés hasonlít az Antik hatású festéshez, de ez egy sokkal összetettebb eljárás. Ebben az esetben két különböző színű festékréteg van ugyanazon a bútoron. Az első szín kerül alulra, majd a választott élekre egy speciális viaszt visznek fel. Ezt követően viszik fel a fedő színt a bútor teljes felületére a kívánt rétegben. Az éleken, ahol a speciális viaszt alkalmazták, a második szín nem tapad meg, így két különböző színt kapunk ugyanazon a felületen, a színek kontrasztjától függően enyhén vagy erősen antik hatású megjelenéssel. A domináns szín a második választott szín lesz (a fedő szín), és az első (alulra) választott szín az éleken bukkan csak elő, mint egyfajta koptatás. Tehát ha a képen látható hatást kívánjuk elérni, ahol a krémszínű alapon sötétszürke antikolt élek jelennek meg, rendeléskor először a sötét színt kell megadnunk a kódban (P028), mert az lesz alul, majd ezt követően az antikolt krémszín árnyalatát (P025): P028++P025A. Csak fenyőfán alkalmazható!

KÉTSZÍNŰ VAGY TÖBBSZÍNŰ FESTÉS - FENYŐ

A még erősebb kontraszt, vagy a vidám színvilág érdekében a kétszínű kivitelezést ajánljuk. Ez a felületkezelés lehetővé teszi, hogy ugyanazon a terméken különböző színeket válassz, vagy azt, hogy egy színt a bútor belsejéhez és egy másik színt a külsejéhez. Ez például konyhaszekrényeknél vagy tálalóknál, üvegajtós bútoroknál mutat nagyon elegánsan. Különböző színek rendelhetők az adott termék munkalapjára és a bútortest többi részére (korpusz). De dönthetsz úgy is, hogy a fiókok színét variálod meg a bútor többi részéhez képest. Ebben a felületkezelés kategóriában választhatsz a Festés színek közül, valamint a Waxolás, Pácolás, Olajozás, Antikoló kefélés, sőt a Mélykezelt kategóriából is. A legtöbb tölgyfa fedlappal, de fenyő testtel rendelkező bútorváltozatunk ebbe a kategóriába esik.

KEZELÉS ANTIKOLÓ KEFÉVEL - FENYŐ

Ez a felületkezelés egy kizárólag kézzel végzett eljárás – egy exkluzív kézműves munka -, amelynek során a fa teljes felületét egy speciális gépi kefével finoman átdolgozzák. A végső felület itt egy nagyon kellemes tapintású, mikrobarázdált, ugyanakkor sima felületet eredményez, valamint hatására jobban kirajzolódik a fa textúrája, hiszen a faanyag rostja a keféléssel és köztes lépésként egy speciális patina hozzáadásával kiemelkedik. Ebben a kategóriában két vintage árnyalat áll rendelkezésre. Ez a felületkezelés egy nagyon összetett eljárás, amely során 7 különböző, előre meghatározott lépést követnek, melynek záró lépéseként lakkot is kap a felület. Csak fenyőfán alkalmazható!

MÉLYKEZELÉS - FENYŐ

Ez a felületkezelés egy modern, gépesített technológiával végzett mechanikus eljárás alkalmazásával történik: a fa felületét egy speciális kefével dolgozzák át, így eltávolítják az évgyűrűk puha részeit, majd a fát páccal, patinával és végül lakkal vagy olajjal kezelik a választott színtől függően. Ez a felületkezelés valószínűleg a legkülönlegesebb, mind a gyártási eljárás, mind a végeredmény szempontjából, hiszen egy erősebben barázdált, ódon felület a végeredmény, mind anyagában, mind színében. A bútor végső megjelenése valóban egyedi, páratlan.

MÉLYKEZELÉS - TÖLGY

Ez a felületkezelés egy modern, gépesített technológiával végzett mechanikus eljárás alkalmazásával történik: a fa felületét egy speciális kefével dolgozzák át, így eltávolítják az évgyűrűk puha részeit, majd a fát páccal, patinával és végül lakkal vagy olajjal kezelik a választott színtől függően. Ez a felületkezelés valószínűleg a legkülönlegesebb, mind a gyártási eljárás, mind a végeredmény szempontjából, hiszen egy erősebben barázdált, ódon felület a végeredmény, mind anyagában, mind színében. A bútor végső megjelenése valóban egyedi, páratlan.